Overig

maandag 01 augustus 2005 11:49 Leeftijd: 15 yrs

Boekje over architect Samuel de Clercq (1876-1962)

 


Het is eigenlijk 'oud nieuws', maar omdat we er niet eerder melding van hebben gemaakt, willen we alsnog wijzen op de publicatie van een boekje over de architect Samuel de Clercq (1876-1962). Dit is geschreven door Michiel Roding en uitgegeven door de Stichting Bonas van het Nederlands Architectuurinstituut.

In het boekje worden niet alleen de werken van Samuel de Clercq besproken, maar ook van diens collega Dolf Broese van Groenou. Hoewel zij nooit als een geassocieerd architectenbureau hebben opgetreden, hebben zij wel bij diverse projecten samengewerkt.

Aan de totstandkoming van dit werk heeft de familiestichting een bijdrage kunnen leveren, ondermeer door de auteur te wijzen op en wegwijs te maken in de nagelaten papieren van Samuel de Clercq, die na diens overlijden in vrijwel ongeordende staat werden toegevoegd aan het familiearchief de Clercq op het Stadsarchief van Amsterdam. In deze verzameling bleken zich diverse beschrijvingen en tekeningen van Samuel te bevinden, die verband houden met zijn opdrachten.

Voor meer informatie, zie de volgende link.Nieuws