Overig

maandag 01 maart 2010 22:41 Leeftijd: 10 yrs

Onze website wint juryprijs beste genealogische internetpublicatie 2009!

 


Met gepaste trots kunnen we melden dat onze website de juryprijs heeft gekregen voor de beste genealogische internetpublicatie van 2009!

Deze verkiezing was een initiatief van Genealogieonline, in samenwerking met zes historische en genealogische organisaties, waaronder het Centraal Bureau voor Genealogie, de Nederlandse Genealogische Vereniging en het Nationaal Archief.

In totaal werden 77 internetpublicaties genomineerd en gepresenteerd. Gedurende een aantal weken konden op deze nominaties stemmen worden uitgebracht. De meeste stemmen ontving uiteindelijk de website ‘Het groene graf’, een historische website van het Eemland, met gegevens over graven, foto’s en familiebanden in Baarn en omgeving.

Naast een publieksprijs is echter ook een juryprijs toegekend. De jury bestond uit vertegenwoordigers van de betrokken organisaties. In twee ronden hebben zij alle nominaties bekeken. In de tweede ronde kreeg elke genealogische internetpublicatie een cijfer. En daarbij heeft onze website de hoogste waardering gekregen!
Zie hiervoor de volgende pagina.

Jurylid Rob van Drie: “De diversiteit van genealogische publicaties was groot, de zes juryleden hadden dus geen makkelijke taak. De publicatie van De Clercq had veel aspecten die we graag zien: naast de genealogische gegevens ook biografische schetsen, verhalen over bewaard gebleven familiepapieren en afbeeldingen van personen.”

 

Onze dank gaat uit naar de juryleden, maar zeker ook naar Arnaud Goudsmit en Tamar van Heusden van het it-bedrijf Noblestreet in Den Haag. Het is in de zeer plezierige samenwerking met hen, dat we er in zijn geslaagd om zo'n fraaie en zelfs prijswinnende website te realiseren.


Woensdag 17 maart a.s. vindt op het Centraal Bureau voor Genealogie de officiële prijsuitreiking plaats.


Nieuws