Overig

donderdag 29 oktober 2009 17:14 Leeftijd: 10 yrs

Oude familiefoto’s op Marktplaats.nl

 

Dankzij een ons voorheen onbekende, maar zeer attente bezoeker van onze website, werden wij er enige tijd geleden op opmerkzaam gemaakt dat op www.markplaats.nl een oude foto te koop werd aangeboden van een jongetje, met op de achterkant het opschrift: “Wouter de Clercq, 2 jaar oud, Aug. 1895”.
Het gezicht van het jongetje herkenden wij en dit klopte ook met de naam; de geportretteerde is de op 20-jarige leeftijd overleden (verdronken) oudste zoon van Daan de Clercq en Maria van Scherpenberg.


Nadat wij met de verkoper contact opnamen, bleek dat deze foto onderdeel was van een hele verzameling foto’s van genoemde Daan en zijn gezin en verwanten, met nog een paar andere afkomstig van de familie Laverge, de schoonfamilie van Daan’s jongere zoon Frans de Clercq. De verkoper had deze foto’s ooit, vele jaren geleden, gekocht op een rommelmarkt in Eelde bij Groningen. Hoe die daar terecht zijn gekomen is een raadsel. Wel zijn Frans de Clercq, zijn echtgenote Anna Laverge en hun drie zoons Lucas, Matthijs en Jan na de Tweede Wereldoorlog naar Zuid Afrika geëmigreerd. Mogelijk zijn bij die verhuizing de foto’s weggegooid.

Nazaat Matthijs de Clercq uit New York heeft de foto’s gekocht voor het familiearchief. Ze zijn nu dus terug in de familie en worden goed bewaard, netjes verpakt in zuurvrije omslagen. We hebben de foto’s gescand en die scans op een Picasa webalbum geplaatst. Om ze daar te bekijken, klik op deze link.


Nieuws