Familiestichting

Familiereünie 2010


Waar anders! De Olmenhorst was ook dit jaar het decor van de familiedag van de De Clercqen. De vorige reünie was, al weer zeven jaar geleden, tevens op het bekende familiefruitteeltbedrijf/-landgoed georganiseerd. Toen in het zogenaamde 'Boshuis', ditmaal in de tuin van het familiehuis, de groene villa. En ook dit keer had het bestuur een mooi en informatief programma samengesteld.

Na een welkomstwoord van voorzitter Steven de Clercq werd, onder het genot van een zalig nazomers zonnetje, een ruim assortiment belegde broodjes, overheerlijke sapjes, koffie en taartjes genuttigd. Goede omstandigheden voor de ruime afvaardiging van de diverse ‘staken’ van de nazaten van een ooit Gentse voorgeslacht, om weer eens bij te praten.  
Alle aanwezigen hadden bij aankomst een kleursticker ontvangen om te kunnen zien van welke 'staak-stamvader' zij afstamden. De verschillen én overeenkomsten werden daardoor opeens ‘zichtbaar’.

De gemeenschappelijkheid van én de verschillen tussen de staken werden nog eens uitvoeriger uiteengezet door Daan de Clercq, die een presentatie gaf van de familiegeschiedenis in vogelvlucht, van het vroegste begin tot de huidige tijd. Ter verduidelijking was een genealogisch schema uitgedeeld (hier te downloaden).

Na de lunch, de familiegeschiedenis, het bijkletsen en het nemen van een aantal groepsfoto's, was er een informatieve wandeling over de Olmenhorst. Gastheer Florian de Clercq, die als vijfde generatie het familiebedrijf bestiert, gaf uitleg over de huidige exploitatie van het landgoed.

Bij terugkomst wachtte de genodigden nog een afsluitende borrel.

De reünie is op de gevoelige (digitale) plaat vastgelegd door Martine de Clercq, versbakken bestuurslid. Een selectie van haar foto's is hieronder geplaatst.

Nieuws